Bugun...



Erdoğan'dan 'Ev hanımları nasıl emekli olacak?' sorusuna yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan CNN TÜRK-Kanal D ortak yayınında gündeme ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ev hanımlarının emekli olmaları için verilecek destekle ilgili detayları ilk kez açıkladı.

facebook-paylas
Tarih: 13-04-2023 20:27

Erdoğan'dan 'Ev hanımları nasıl emekli olacak?' sorusuna yanıt

14 Mayıs seçimleri için geri sayım sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN TÜRK-Kanal D ortak yayınında, Fulya Kalfa moderatörlüğünde gazeteciler Ahmet Hakan, Hande Fırat, Abdulkadir Selvi ve Zafer Şahin'in sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ev hanımlılarına emeklilik nasıl olacak sorusunun detaylarını aktardı.

Haberin Devamı

İşe alımlarda uygulanan mülakatları kaldıracağız diyen Erdoğan, "Seçim bitecek, inşallah bunun adımlarını atmış olacağız. Biz gençlerin çağının adeta misaferiyiz. Aile koruma kalkanı programımız aileyi güçlendirmeye yönelik, yenilikçi mekanizmalarımızdan sadece biri. Bu programın ilk aşamalarını zaten başlattık. Şimdi daha kuşatıcı şekilde programı genişletiyoruz. Ev hanımlarının emekliliğine destek vermek olacak programın en yeniliklerinden biri. Her aileden en az 1 kişiye iş imkanı sunacağız. En az 3 çocuk diyorum. Onların eğitimden istihdam, evliliğinden çocuk bakıma kadar her alanda ailelere maddi katkı vereceğiz. Ev hanımlarına yönelik aynı şekilde planlarımız var. Bunlarda da ev hanımlarının sigortalılığı konusunda atacağımız adımlar olacak. Ev hanımlarının emeklilik primlerinin bir kısmını devlet olarak biz ödeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRErdoğan'dan son dakika anket açıklaması: Milletimiz işi ilk turda bitirecekHaberi Görüntüle İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRErdoğan: Koltuk kavgasına tutuşanları tarih unutmaz, millet de affetmezHaberi Görüntüle

Erdoğan, "Togg alımlarında kamu bankaları kredi kolaylığı sağlayacak mı" sorusuna "Togg ile kampanya yapmak kamu bankaları için iyi bir fırsat olacaktır. Ben kendilerine çağrıda bulunuyorum. Böyle bir zemini oluşturmaları için böyle bir adımı atmayı düşünüyorum. Nasıl konutta böyle bir adım atıldı, Togg'da da böyle bir adım atılabilir. Tek endişem Togg'un araç yetiştirme durumu ne olur? Çünkü talep çok fazla. Togg'un tüm yönetimiyle görüşmeleri yapıp, kamu bankalarını süratle bir araya getireceğiz. Önümüzdeki 7 yılda 1 milyon Togg yollarda olacak. Yollarda Togg'u görmek bize ayrı bir zevk verecek. Bu akıllı aracın yanında güçlü bir motora sahip. Kendileri ile şunu da konuşmak istiyorum. Acaba Togg'un zırhlısını da yapabilir misiniz? İş adamları için olabilir, makam araçları için olabilir. Zırhlıda en ileri olan şu an Mercedes. Buradan tabi Gürcan Bey'e seslenmiş oluyoruz. Bunun da çalışmasını mesai arkadaşları ile yapacaktır diye düşünüyoruz" diye cevap verdi.

Üniversite öğrencilerimizin aldıkları ilk bilgisayar ve cep telefonundan vergileri kaldırıyoruz. İş kurmak isteyen gençlerin hibe ve teşvik programlarıyla yanında olacağız.

'AİLE VE GENÇLİK BANKASI KURACAĞIZ'

Aile ve Gençlik Bankası kuracaklarını dile getiren Erdoğan, "Her yıl on binlerce gencimiz ve engellimiz işe başlıyor. Mülakatların sebebi kurumların ihtiyaçlarına en uygun insan kaynağına erişme gayesidir. Gençlerimizin kafasında soru işareti bırakmamak için, zorunlu bazı alanlar dışında başarı sıralamasıyla işe alımı esas hale getireceğiz. Üniversiteli öğrencilerimizin aldığı ilk bilgisayar ve cep telefonundan vergiyi kaldırıyoruz. Gençlerimizi aile kurmaya teşvik ediyoruz. Yeni evlenen çiftlere 48 ay vadeli evlilik kredisi vereceğiz. Bunun için Aile ve Gençlik Bankası kuracağız. Doğalgazın gelirini buraya aktaracağız, her alanda gençlerimizi bu bankayla destekleyeceğiz. Norveç benzerini yapıyor. Onu gençlik için kullanıyor. Kendi işini kurmak isteyen gençlerimizi hibe ve teşvik programıyla yanlarında olacağız" dedi.

 

 

 

 

 

 




Kaynak: www.milliyet.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
nöbetçi eczaneler
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI